Centaur_Onderhoud

Service en Onderhoud

Met een goed gevoel onderweg!

Goede service is essentieel voor het functioneren van de bakfiets. Centaur Cargo hecht veel waarde aan het onderhoud en werkt met eigen monteurs die de fiets echt goed kennen. Om er zeker van te zijn dat jij je fiets altijd kunt gebruiken kun je de bakfiets verzekeren tegen diefstal en schade en kiezen voor pechhulp onderweg. Ook zelf kun je veel doen om je fiets goed te onderhouden. Meer informatie hierover kun je vinden in de FAQ onderaan de pagina.

Reparaties en onderhoud op kantoor

Het is belangrijk dat je regelmatig onderhoud aan de bakfiets laat uitvoeren. Voor het behoud van je garantie is het verplicht om na 100 km / 1 maand een controlebeurt uit te laten voeren. Centaur heeft eigen monteurs in dienst die de bakfietsen goed kennen. Zij komen langs op een door jou gewenste locatie in Nederland. Je hoeft de fiets dus niet zelf naar een fietsenmaker te brengen. Centaur Cargo heeft verschillende soorten onderhoudsbeurten.

Verzekeren via Kingpolis

Centaur Cargo werkt samen met Kingpolis (Europeesche Verzekeringen) voor het verzekeren van de bakfietsen tegen diefstal en schade. Bij diefstal en schade wordt je direct geholpen. De accountmanagers van Centaur Cargo kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden.

Pechhulp via de ANWB

De ANWB levert pechhulp aan de klanten van Centaur Cargo. Voor €32,50 per jaar per bakfiets staat de wegenwachtservice dag en nacht klaar om je te helpen in geval van pech. Als je gebruikt maakt van pechhulp word je geholpen door de Centaur Cargo pechhulp afdeling van de ANWB. Zij hebben achtergrond informatie over technische onderdelen van de fiets en proberen je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Neem voor meer informatie over de voorwaarden contact op met onze accountmanagers.

Veelgestelde vragen

 • Hoe moet ik de accu opladen?

  Voor het opladen van de accu heb je alleen een stopcontact nodig. De accu kan aan de fiets worden opgeladen. Steek de stekker in het stopcontact en de laadkabel voorzichtig in de accuhouder aan de fiets. Het is ook mogelijk om de accu van de fiets te halen en deze op een andere locatie op te laden. De accu kun je opladen in 4 – 6 uur. Haal de accu van de stroom als hij opgeladen is, te lang laden kan zorgen voor oververhitting. Laad de accu alleen op als deze leeg is gelopen. Tussentijds laden zorgt voor een kortere levensduur. Let er op dat je de accu op een droge ondergrond legt en het niet afdekt. Er moet voldoende lucht bij kunnen om af te koelen. Het is belangrijk de accu minimaal eens in de 3 maanden te laden, zodat er geen kans is op diepteontlading. Hierdoor kan de accu onherstelbaar beschadigd raken.

 • Hoe werkt het met garantie?

  Alle garantievoorwaarden voor een fiets van Centaur Cargo kunt u hier vinden.

   Garantievoorwaarden Centaur Cargo BV

  Om in aanmerking te komen voor garantie is het belangrijk dat u na de eerste 100 kilometer een servicebeurt laat uitvoeren. Dit bestaat uit de volgende onderdelen: afstelling versnelling, afstelling remmen, controleren spaak- en kettingspanning en het smeren van bewegende delen. Tijdens de garantietermijn van (onderdelen van) de bakfiets komen we bij je op locatie om de bakfiets kosteloos te repareren, mits dit onder de garantie valt.

 • Wat kan ik zelf doen aan het onderhoud van de fiets?

  Naast de onderhoudsbeurten door een monteur kun je zelf veel doen om de fiets in optimale staat te houden:

  • Gebruik een fietspomp om de banden op te pompen. Hierdoor fiets je lichter, voorkom je schade aan spaken en velgen en is je weggedrag veiliger. De bandenspanning hangt af van het formaat van de band, bij de meeste banden is dit 4 bar. Controleer de bandenspanning 1 keer per week. Op de zijkant van de buitenband staat de exacte gewenste spanning weergegeven.
  • De Centaur bakfietsen vereisen hetzelfde onderhoud als een gewone fiets. De bewegende delen moeten regelmatig gesmeerd worden, de versnelling en remmen moeten tijdig afgesteld worden en bijvoorbeeld de derailleur van een elektrische fiets moet schoon gehouden worden.
  • Het is belangrijk de spaakspanning regelmatig te controleren. Slappe spaken kunnen een lekke band veroorzaken. Ook kunnen ze uiteindelijk afbreken waardoor een nieuw wiel gemonteerd moet worden. Controleer de spaakspanning jaarlijks en wanneer je krakende geluiden uit de wielen hoort komen. Het controleren van de spaakspanning is eenvoudig. Je pakt tussen duim en wijsvinger steeds twee spaken die parallel aan elkaar lopen. Als je recht voor de band zit kun je dit met twee handen aan beide kanten van het wiel doen. Het is belangrijk dat je een spaak niet meer dan 0.5 cm naar binnen kunt knijpen. Mocht dit afwijken of mocht je losse spaken tegenkomen dan is het verstandig om hier door een monteur naar te laten kijken. Dit kan een monteur van Centaur zijn maar ook een lokale fietsenmaker.
  • Bij aanschaf van de fiets krijg je een uitgebreide uitleg over hoe je de fiets op een goede manier schoon kunt houden. De manier waarop je dit doet, verschilt per type fiets. In een instructieboekje dat mee wordt geleverd bij de fietsen staat dit uitgebreid omschreven. Extra informatie over het schoon houden van de fietsen is op te vragen via centaur@centaurcargo.nl
 • Hoe vaak moet ik onderhoud laten uitvoeren?

  Het aantal onderhoudsbeurten is afhankelijk van hoe intensief je de fiets gebruikt. Wij raden aan om gemiddeld 2 tot 3 onderhoudsbeurten per jaar in te plannen. Een onderhoudsbeurt of reparatie inplannen kan door contact op te nemen met Centaur Cargo.

Service en Onderhoud bij Centaur Cargo

Je kunt bij ons de volgende servicebeurten inplannen voor je bakfiets:

Bestel hier je onderhoudsbeurt. Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom service en onderhoud? Neem contact op met één van onze medewerkers.

NEEM CONTACT OP