De ‘Last Mile’ levering ontwikkelt zich razendsnel. Drie belangrijke trends spelen daarbij een belangrijk rol:
• De aanhoudende groei van e-commerce.
• Toenemende behoefte aan SDD (same day delivery)
• Volle steden zetten in op 3 R-en: rust, ruimte en reinheid voor hun inwoners.
 Rust: veel steden slibben dicht en werken aan plannen om de verkeersdruk van met name auto’s en busjes te verminderen.
 Ruimte: er moet weer meer vrije bewegingsruimte komen in steden
 Reinheid: mobiliteit moet schoon zijn. Steden creëren o.a. schone zones waar bijvoorbeeld (oudere) diesels worden geweerd.

Lokale hubs
Als reactie op deze ontwikkelingen zien we dat er aan de randen van steden hubs ontstaan waar vracht wordt verzameld alvorens de last mile met een groene vervoersoplossing wordt ingevuld. Hierbij wordt steeds nadrukkelijker naar de fiets gegrepen; naar de elektrische cargobike wel te verstaan. De cargobike is schoner, sneller in de drukke stad en hij neemt veel minder ruimte in beslag.

Centaur Cargo – de cargo bakfiets anno 2019
Met het toenemend gebruik van bakfietsen voor het afleveren van producten en pakketten veranderden ook de eisen waaraan deze bakfietsen moeten voldoen. Zendingen kennen een groter volume en een hoger gewicht. Dit vraagt om een groter laadvermogen, stevige fietsen (m.n. frames en wielen), een hogere kwaliteit trapondersteuning en een hogere capaciteit van de accu.

Daarom ontwikkelde Centaur Cargo de Cargo Bike en een Cargo Trike XL. Beiden voorzien van een fraaie composieten bak (350 liter inhoud voor de Bike en 850 liter inhoud voor de Trike XL), die gewrapt kunnen worden met een eigen ontwerp/branding. Daarnaast zijn ze voorzien van een krachtige Yamaha middenmotor. Twee prachtige en kwalitatieve werkpaarden.

Interesse om de fietsen uit te proberen? Neem contact met ons op voor een testrit.