Een Cargo Bike, Cargo Trike of toch de Trike Swing? Verschillende fietsen met diverse bak mogelijkheden. Maar hoe kies je nu de perfecte bakfiets voor jouw gebruik? Je kunt een bakfiets kiezen op verschillende gronden: het volume van je goederen, het type fiets waar medewerkers prettig op fietsen, het type ondersteuning dat vereist is of op looks.

Volume

Als je een klein volume aan goederen moet vervoeren kom je al snel uit bij een Cargo Bike. Deze fietst zoals je gewend bent van een normale fiets. Op de Cargo Bike moet je de fiets zelf in balans houden. Bij een hoger volume is dit voor sommige gebruikers te zwaar. Bij een hoger volume kies je daarom eerder voor de Cargo Trike XL of Trike Swing. Door de stabiliteit van een driewieler kun je altijd eenvoudig wegfietsen.

Fiets

Een Cargo Bike heeft 2 wielen en fietst zoals je gewend bent op je stadsfiets, alleen het draaipunt van je voorwiel ligt verder voor je. Bij het wegfietsen en stoppen moet je rekening houden met het gewicht in de bak. Ook zet je deze fiets zelf op een standaard.

Op een Cargo Trike moet je leren fietsen, want dit is anders dan een gewone fiets. Je gebruikt je armen om de bak en de wielen te sturen. Op deze fiets kun je altijd blijven zitten, zodat je bij een stoplicht zo weer wegfietst. Deze fiets zet je eenvoudig stil met een parkeerrem.

Een Cargo Trike Swing is een combinatie tussen een Cargo Bike en een Cargo Trike. De fiets heeft drie wielen en maakt opstappen en wegrijden net zo makkelijk als bij een Cargo Trike wanneer deze in het carve-lock staat. Als je fietst haal je het carve-lock er af en beweeg je soepel door de stad.

Elektrische ondersteuning

De fietsen van Centaur zijn verkrijgbaar in drie types ondersteuning. Als je de fiets gebruikt voor korte afstanden of als reclamemiddel kun je kiezen voor een reguliere fiets zonder ondersteuning. Moet je regelmatig zware goederen vervoeren dan kies je voor een fiets met ondersteuning in het achterwiel of voor een middenmotor. Met een middenmotor is het nog eenvoudiger om heuvels op te fietsen en ervaar je een natuurlijke trapondersteuning.

Looks

Qua uitstraling van de bak kun je kiezen voor 3 opties. De Cargo Trike 300 bestaat uit een houten bak die een traditionele uitstraling geeft. De Cargo Bike 205 en 315 en de Cargo Trike 500 bestaan uit flightcase materiaal. Onze productontwikkelaars hebben een nieuwe serie bakken ontworpen voor op de Cargo Bike, Cargo Trike en Cargo Trike Swing. De vorm en inhoud van deze bakken is gebaseerd op gebruikerservaring in de praktijk. Door de solide materialen van deze bakken is je fiets een echte blikvanger.

Heb je hulp nodig met de keuze? Maak een afspraak voor een testrit bij ons in Amersfoort.