Qwic_motor

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen

 • Hoe weet ik welke fiets bij mij past?

  We plannen graag een afspraak in om je wensen te bespreken. Als je voorkeur hebt voor een bepaald model komen we graag bij je langs om deze te laten zien. Als je interesse hebt om meerdere fietsen te proberen ben je van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort. Hier kun je onze diverse modellen ook zien en uitproberen. Stuur een e-mail via centaur@centaurcargo.nl om een afspraak te maken.

 • Staan alle modellen op de website?

  Centaur Cargo is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe transportoplossingen. Het kan dus voorkomen dat de perfecte oplossing voor jou nog niet op onze website staat. In een persoonlijk gesprek bespreken we graag ontwikkelingen en tailormade oplossingen.

 • Twee- of driewieler?

  Het kiezen tussen een twee- of een driewieler bakfiets is een fundamentele keuze. Een bakfiets met twee wielen fietst vergelijkbaar met een gewone fiets en is ca. 70 cm breed. Hij heeft minder weerstand door twee in plaats van drie wielen en is dus geschikt om lange afstanden mee te fietsen. De fiets is wendbaar en zeer geschikt om te gebruiken in een drukke stad.

  Een bakfiets met drie wielen geeft veel stevigheid en stabiliteit bij het stilstaan en wegfietsen. Hierdoor stap je eenvoudig op en af als je bijvoorbeeld iets af moet leveren. Doordat het gewicht op de bak over 2 voorwielen is verdeeld, is deze fiets zeer geschikt voor het vervoeren van grotere volumes.

 • Kan ik met de bakfiets op het fietspad?

  In Nederland mogen fietsen met twee wielen niet breder zijn dan 0.75 meter en fietsen met drie wielen niet breder dan 1.50 meter. Met alle fietsen van Centaur Cargo mag je in Nederland dus op een fietspad rijden! De fietsen met drie wielen, die breder zijn dan 0.75 meter, mogen daarnaast ook gebruik maken van de rijbaan.

 • Wat betekent Centaur Cargo?

  Een Centaur is een figuur uit de Griekse mythologie dat bestaat uit half mens en half paard. Een mythische figuur die pijlsnel door de stad kan bewegen, net als onze fietsen. Centaur Cargo: Een werkpaard dat al je goederen kan vervoeren!

 • Hoe is de relatie tot Babboe?

  We zijn een jonge, enthousiaste spin-off van Babboe BV. Babboe vierde in 2017 haar 10 jarig jubileum en is dé Europees marktleider in familiebakfietsen. Centaur Cargo zet deze jarenlange kennis en ervaring van bakfietsen in om het bedrijfsleven en overheidsinstanties te voorzien van slimme, betaalbare ‘last mile solutions’.

 • Wat is het verschil tussen het kopen of leasen van een bakfiets?

  Als je een bakfiets koopt wordt de fiets jouw eigendom. Je betaalt eenmalig een bedrag voor de fiets. Als je gebruikt wilt maken van service en onderhoud moet je dit zelf aanvragen. Pechhulp en verzekeringen zijn niet inbegrepen.

  Als je een bakfiets least blijft de fiets eigendom van Friesland Lease. Je betaalt per maand een bedrag voor de fiets en service. Reparaties en onderhoud, pechhulp, verzekeringen en vervangend vervoer zijn inbegrepen in de maandprijs.

 • Hoe werkt het met garantie?

  Alle garantievoorwaarden voor een fiets van Centaur Cargo kunt u hier vinden.

  Garantievoorwaarden Centaur Cargo BV – 2018

  Om in aanmerking te komen voor garantie is het belangrijk dat u na de eerste 100 kilometer een servicebeurt laat uitvoeren. Dit bestaat uit de volgende onderdelen: afstelling versnelling, afstelling remmen, controleren spaak- en kettingspanning en het smeren van bewegende delen. Tijdens de garantietermijn van de bakfiets komen we bij je op locatie om de bakfiets kosteloos te repareren, mits dit onder de garantie valt.

 • Hoe moet ik de batterij opladen?

  Voor het opladen van de accu heb je alleen een stopcontact nodig. De batterij kan aan de fiets worden opgeladen. Steek de stekker in het stopcontact en de laadkabel voorzichtig in de batterijhouder aan de fiets. Het is ook mogelijk om de batterij van de fiets te halen en deze op een andere locatie op te laden. De batterij kun je opladen in 4 – 6 uur. Haal de accu van de stroom als hij opgeladen is, te lang laden kan zorgen voor oververhitting. Laad de accu alleen op als deze leeg is gelopen. Tussentijds laden zorgt voor een kortere levensduur van de batterij. Let er op dat je de batterij op een droge ondergrond legt en het niet afdekt. Er moet voldoende lucht bij kunnen om af te koelen.

 • Wat kan ik zelf doen aan het onderhoud van de fiets?

  Naast de onderhoudsbeurten door een monteur kun je zelf veel doen om de fiets in optimale staat te houden:

  Banden goed oppompen
  Gebruik een fietspomp om de banden op te pompen. Hierdoor fiets je lichter, voorkom je schade aan spaken en velgen en is je weggedrag veiliger. De bandenspanning hangt af van het formaat van de band, bij de meeste banden is dit 4 bar. Controleer de bandenspanning 1 keer per week. Op de zijkant van de buitenband staat de exacte gewenste spanning weergegeven.

  Draaiende delen smeren
  De Centaur bakfietsen vereisen hetzelfde onderhoud als een gewone fiets. De bewegende delen moeten regelmatig gesmeerd worden, de versnelling en remmen moeten tijdig afgesteld worden en bijvoorbeeld de derailleur van een elektrische fiets moet schoon gehouden worden.

  Fiets schoonmaken
  Bij aanschaf van de fiets krijg je een uitgebreide uitleg over hoe je de fiets op een goede manier schoon kunt houden. De manier waarop je dit doet, verschilt per type fiets. In een instructieboekje dat mee wordt geleverd bij de fietsen staat dit uitgebreid omschreven. Extra informatie over het schoon houden van de fietsen is op te vragen via centaur@centaurcargo.nl

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met één van de medewerkers van Centaur Cargo.

MAAK EEN AFSPRAAK