De verschillende motoren. Van A naar B, met standaard wind mee!

De elektrische bakfiets motoren van Centaur Cargo zorgen voor perfecte ondersteuning, zodat je jouw goederen gemakkelijk en snel transporteert met de bakfiets.

Qwic_motor

Elektrische bakfietsen met achterwielmotor

Onze bakfietsen met elektrische ondersteuning hebben een motor in het achterwiel. Voor de Trike en Trike Clean gebruiken we een motor van Qwic.

Een achterwielmotor heeft een natuurlijke rijbeleving en is erg stil. Je krijgt door deze motor echt een zetje in de rug. De bakfietsen zijn uitgerust met een derailleurversnelling en hebben een open kettingkast. Hierdoor is dit systeem meer gevoelig voor onderhoud en slijtage. Doordat het gewicht in het achterwiel zit is de bakfiets wat zwaarder om te verplaatsen.

Ons assortiment

Elektrische bakfietsen met middenmotor van Yamaha

De Cargo Bike, Cargo Trike XL en de Cargo Trike Swing zijn uitgerust met een Yamaha middenmotor. Deze zakelijke bakfietsen zijn voorzien van een traploze versnelling van Nuvinci.

De middenmotor is in het midden van de elektrische bakfiets gemonteerd en brengt het zwaartepunt omlaag, zodat de bakfiets erg stabiel is tijdens het rijden. Een groot voordeel is de natuurlijke trapondersteuning. Hoe minder hard je trapt, hoe meer de motor mee zal helpen. Dit is extra fijn als je wegrijdt uit stilstand of met een zware bak. De middenmotor is hoger in prijs dan elektrische bakfietsen met het systeem in het achterwiel.

Ons assortiment

Yamaha-Middenmotor